söndag 9 november 2008

Faderns dag

Vaknade upp hos Ida efter ännu en oförglömlig kväll som jag aldrig skulle diskutera i en blogg. 
Därför tänker jag direkt byta ämne!

Idag är det fars dag. Jag tänkte alltså självklart baka lite trevligt till min högst biologiska pappa (om nån undrade alltså, jag har ju ingen icke-biologisk pappa). Så det gjorde jag! Bakade alltså.

Efter mycket om och med blev det dessa otroligt goda kladdkakemuffins med kletig chokladkräm i:

Kladdkakemuffinssmet 
(runt 20 stycken)

Ugnen på 180-185°

150 gram smör
3 ägg
4,5 dl socker
2 och 1/3 dl vetemjöl
1,5 kryddmått salt
2,5 tsk vaniljsocker
6-7 matskedar kakao

Vispa ägg och socker så det blir ljusgult och pösigt.
Tillsätt alla torra ingredienser och rör om ordentligt med en slickepott.
Nästan-smält smöret i micron och arbeta in det i smeten.
Klicka ut smeten i folieformar och grädda i ugnen i ungefär 12-15 minuter.

Sen kommer vi till chokladkrämen.

Låt muffinsen svalna och lägg dem sedan gärna i frysen så att dem har hunnit sjunka ihop något under tiden krämen görs.


Seg/kletig chokladkräm:
(till runt 20 muffins)

50 gram smör
1/2 dl mjölk
1/2 dl grädde
2 - 3 msk strösocker
2 msk kakao
1 - 1,5 tsk vetemjöl

Häll i ingredienserna i en kastrull och låt koka under omrörning tills den tjocknar.

Klicka på chokladkräm i mitten av varje muffins och låt krämen svalna innan dem åker in i frysen igen (dem smakar nämligen som allra bäst när dem tas ut ett par minuter innan servering, så att dem är kalla) 


Mums!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför bloggar du så fattigt kvinna? Trist. Tänk om din blogg varit mat och jag varit ett hungrigt barn. Dina små aptitretarrecept var tredje vecka räcker ju knappt till en bukfylla för fan!

Anonym sa...

hahahaha, hahahahaha! söttove!(inte söttove som i sött-ove, utan söt-tove..)